A szárazföldrol közúti hídon is megközelítheto Krk sziget nyugati oldalán fekvo Malinska a sziget egyik ismertebb idegenforgalmi központja, kb. 13 km-re Krk várostól. Egy dús növénytakaróval borított széles öbölben fekszik, számos strandja van (homokos, kavicsos).

Magánszálláshelyeken kívül több szállodával, kempinggel, medencés villával és panziókkal várja vendégeit. Már a 15. sz.ban is emlegették, mert Malinska már ekkor ismert volt dús mediterrán erdejeirol, ill. a sziget fakiviteli kikötoje volt. Három hivatalos szabadstrandja és kellemes partmenti sétánya van («Paradicsomi út»). Teniszezéshez, minigolfozáshoz, tekézéshez, petangozáshoz adottak a pályák, de lovaglásra is van lehetoség. A vízisportok közül foként búvárkodásra, vitorlázásra és horgászatra alkalmasak a környezo vizek. Malinska szórakoztató rendezvények kínálatában sem marad el a nagyobb központoktól: egymást érik itt a kulturális események, a különbözo vitorlásversenyek és a helyi jellegu népi mulatságok. Éttermi kínálata szintén változatos - az egyszeru népi konyha finom fogásait készíto tavernáktól az elegánsabb haléttermekig minden megtalálható Malinskában. Azoknak ajánljuk, akik jó infrastruktúrájú, változatos programokat, sok szórakozási lehetoséget kínáló helyen szeretnek nyaralni. Családosoknak és aktív pihenést keresoknek egyaránt jó választás lehet.

Érdemes megtekinteni: Szt. Apoliner pléániatemplom / Porat: ferences kolostor a 16. sz. elejérol értékes múzeumi gyujteménnyel / Szt. Márton-öböl: 11. sz.-i encés apátság maradványai / Omišalj / Krk / Dobrinj: a sziget legrégibb települése, a glagolita mozgalom bölcsoje.

Érdekesség: építése idején, 1981-en a Krki híd pillérjeinek fesztávja mintegy 8,5 m-rel meghaladta az akkor legnagyob fesztávot, mellyel addig a sidney-i híd tartotta a világrekordot!